جدیت دولت سیزدهم برای توسعه صنعت فضایی بومی/تثبیت تزریق ماهواره‌های تا ۱۰۰ کیلوگرم در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تا پایان ۱۴۰۱

دولت سیزدهم با جدیت تمام به دنبال توسعه صنعت فضایی کشور است و با همت نخبگان کشور تا پایان سال جاری، توانمندی تزریق ماهواره‌های تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تثبیت خواهد شد.

به گزارش مشرق، ماهواره «خیام»  یک ماهواره سنجش از دور با قابلیت تصویربرداری با دقت یک متر است. جمهوری اسلامی ایران هم اکنون توانایی طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی با دقت تصویربرداری پنج تا ۱۰ متر را دارد و حوزه فضایی کشور با عزم و اراده بسیار جدی در مسیر رسیدن به توانایی ساخت ماهواره‌های سنجشی با دقت‌های بهتر از یک متر قرار دارد و این مسیر با جدیت دنبال می‌شود.

در دولت سیزدهم برنامه توسعه حامل‌های ماهواره (پرتابگر) بومی نیز در ایران با یک برنامه مدون و از پیش تعریف شده و با تکیه بر فناوری‌های بومی با جدیت و قوت در حال پیگیری است. در این راستا، سال گذشته با پرتاب ماهواره تماماً ایرانی «نور ۲» با ماهواره‌بر بومی «قاصد»، فناوری کاملاً بومی تزریق ماهواره‌های زیر ۵۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین امتحان خود را با موفقیت پس داد.

طبق برنامه‌ریزی انجام شده، این مسیر ادامه پیدا خواهد کرد و با همت دانشمندان و متخصصان بخش‌های مختلف کشور، تا پایان سال جاری توانمندی تزریق ماهواره‌های تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تثبیت خواهد شد و این مسیر تا رسیدن فناوری بومی تزریق ماهواره‌های چندصد کیلوگرمی تا پایان دولت سیزدهم ادامه پیدا خواهد کرد. 

با  توجه به وزن بیش از نیم تنی ماهواره خیام و نیز درصد بسیار بالای موفقیت پرتابگر «سایوز»، پرتاب این ماهواره به کشور روسیه واگذار شده است. لازم به ذکر است با توجه به ضریب اطمینان بالای پرتابگر سایوز در پرتاب و مدارگذاری ماهواره‌ها، بسیاری از کشورهای صاحب چرخه کامل فناوری فضایی که خود توانایی پرتاب ماهواره را دارند نیز از پرتابگرهای روسی استفاده می‌کنند.

اکنون زیرساخت‌های لازم برای کنترل و بهره‌برداری از این ماهواره در پایگاه‌های فضایی متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعبیه شده و از لحظه پرتاب، داده‌های فضایی حاصل از فعالیت این ماهواره فقط در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.

سایر ویژگی ها و موضوعات مربوط به ماهواره خیام متعاقبا توسط سازمان فضایی اعلام خواهد شد.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۲۱:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    8 10
    پهپاد دادیم پرتاب ماهواره گرفتیم.‌‌‌‌‌..
    • IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
      7 3
      جالبه ان موقع آمریکا ها برای پرتاب بعصی از ماهواره های خود از سایوز استفاده می کنند چه می دهند ؟
    • حجت IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
      1 0
      پول میده
    • خدنگ ایرانی AT ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
      1 0
      قرارداد پرتاب ماهوارۀ خیام چهار سال پیش با روسیه امضا شد!»ولی شوربختانه روسها مانند گذشته با تاخیری چندساله،(مثل نیروگاه هسته ای...)آنرا پرتاب میکنند!.
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
      1 0
      پول هم دادیم.
  • IR ۲۱:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    10 1
    اتفاق نیکی است در حوزه فضایی .. ایران باید هر چه بیشتر در این عرصه فعال باشد و این صنعت را کاملا بومی کنیم و در همه موارد به خودکفایی کامل برسیم انشاالله
  • IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    11 4
    خدا لعنت کنه اونهایی که هشت سال برنامه فضایی کشور رو عقب انداختن به امید میوه تلخ برجام. خدا ازشون نگذره
  • IR ۰۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
    1 0
    با توجه به وزن بیش از نیم تنی ماهواره خیام.... : 500 کیلو ورزن ماهواره خیامه، چرا اینقدر سنگینه؟
    • IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
      0 1
      ماهواره های سنجش از دور به دلیل دوربین، آنتن های ارتباطی، پنل های خورشیدی و باطری های ذخیره دارای وزن بالایی هستند.
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
    0 1
    تا چند سال دیگر جای ناسا را خواهیم گرفت. جانم فدای رهبر
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۸
    1 0
    هزینه ارسال روسی چقدر شد ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس